Det arrangeres mange konserter, både innendørs og utendørs, og musikk er ofte best live. Nordmenn er flinke til å oppsøke konserter og festivaler. Her er noen gode tips for å få den aller beste konsertopplevelsen.
Ta hensyn til været
Hvis konserten er utendørs, må man ta hensyn til været. Det norske været kan være uberegnelig, og det kan bli både vått og kaldt. Da gjelder det å kle seg skikkelig. Hvis det er kaldt, bør man ha med en tynn dunjakke, og kanskje også votter og lue. Er det vått, er regnklær en absolutt nødvendighet. Hvis det er skikkelig vått, kan man med fordel ta på seg to lag regntøy. Da vil i hvert fall ikke været ødelegge opplevelsen.

Close up of a woman using an ear plug with copy space.


Beskytt hørselen

Man drar på konsert for å oppleve god musikk, men det er likevel viktig å beskytte ørene. Musikken på konsert kan være veldig høy, spesielt dersom man står nært scenen. Og det er ikke verdt å ødelegge hørselen for én god konsertopplevelse. Ta med ørepropper og bruk dem. Ta gjerne med noen ekstra ørepropper, slik at du kan dele med andre dersom noen ikke har tenkt på å ta med egne.
Bruk gode sko
Det kan bli lenge å stå, og kanskje man til og med skal hoppe og danse litt. Da gjelder det å ha på gode sko. I dag er det lett å kjøpe sko på nett. Med gode sko trenger man ikke å tenke på vonde føtter etter konserten, og man slipper å ha det vondt når man skal danse.
Ta vare på andre
Det er viktig å ta vare på både venner og ukjente under konsert. Noen ganger blir folk klemt slik at de besvimer, eller kanskje de blir så ivrige at det fører til besvimelse. Da gjelder det å hjelpe dem, eller si fra til vaktene slik at de kan gripe inn. Av og til blir jenter utsatt for grafsing og overgrep under konserter, og dette er også noe man bør være oppmerksom på. Hvis noe skjer, må man gripe inn og hjelpe til. Da blir konserten en fin opplevelse for alle.