Når man tenker på utendørskonserter og festivaler, er det lett å se for seg dansende ungdommer. Men festivalpublikumet er mer variert enn tidligere. Mange godt voksne liker også å dra på konsert og festival, og de krever kanskje litt mer enn ungdommene.


Matopplevelser

Voksne festivaldeltakere vil gjerne kombinere festivalen men andre opplevelser. De vil antakelig se seg rundt, få med severdigheter og utstillinger, og de vil antakelig også spise godt. Ungdommer på festival kan leve på ferdigmat, men det voksne publikum er gjerne mer krevende. Dersom festivalen arrangeres i nærheten av en by, er det alltid spennende spisesteder å oppdage.
Overnatting

 

Et voksent konsertpublikum ønsker kanskje også litt mer komfort når det kommer til overnattingen. Å overnatte i telt passer som regel best for unge mennesker. Når man blir godt voksen, er kanskje et hotell en bedre løsning. God søvn er viktig for gode opplevelser. Dårlig søvn gjør noe både med kroppen og humøret. En god natts søvn i behagelige kontinentalsenger gjør at man er uthvilt til nye opplevelser. Hvis man bor på hotell, er det også lett å få gode matopplevelser.

Shot of two guys partying at an outdoor festival


”Voksen” musikksmak

Mange tror at voksne har annen musikksmak enn ungdommer. Noen ganger stemmer det, men det er også mange voksne som liker rock og popmusikk. Konserter og festivaler er like morsomt for dem som for ungdommer. Musikk er ofte best på scenen, og mange vil gjerne se favorittbandet sitt live. Flere av de store bandene har spilt sammen i mange tiår, derfor har de fans i alle aldre. Jo lengre et band har spilt sammen, desto mer variert vil publikum være under konsertene deres.
Festivaler som ferietur
Hvis man vil ha med seg en festival i utlandet, er det fint å kombinere dette med en ferietur. Ferien kan starte noen dager før festivalen, eller vare noen dager etterpå, slik at man også får med seg andre opplevelser i området. Det finnes musikkfestivaler innen alle sjangere, og de arrangeres i mange land, så mulighetene er mange og varierte. Velg gjerne et spennende og ukjent reisemål, for eksempel i Øst-Europa.