I denne artikkelen skal vi se snakke litt nærmere om musikk. Det første vi skal begynne mer å se litt på hva musikk faktisk er for noe, og dette kan egentlig være litt vanskelig å definere dersom vi først begynner å tenke litt på det. Så, hva er musikk for noe?

Musikk handler definitivt om lyd som er spredt og fordelt over et spesifikt tidsrom for å skape en unik opplevelse. Hvordan gjøres dette, og hvorfor skjer det? Hjernen vår klarer faktisk å gjenkjenne forskjellige toner, melodier og rytmer. Det finnes flere dyr som klarer å gjenkjenne og forstå at det er noe rytmisk som foregår, men vi mennesker er de eneste som faktisk klarer å forutse hvilken progresjon musikken kommer til å få. Vi kan altså forutse rytmen.

Praktiske måter å høre musikk på

Det finnes mange forskjellige ting vi kan bruke musikk til. For eksempel så har du kanskje oppdaget at det er ekstra godt å høre på musikk når du kjører bil eller gjør lignende aktiviteter. Dersom du har en mobil som du hører på så kan det være fordelaktig for deg å sjekke ut mobilholder bil for å gjøre dette enklere for deg. Det finnes også ladere og den slags som kan gjøre til at musikken holder ut i lengre perioder dersom du skal på en lang tur. Du har sikkert også favorittmusikk som du liker å høre på og samtidig sikkert også forskjellig musikk til forskjellige situasjoner.

For eksempel så kan vi bruke musikk for å slappe av, noe som kommer veldig godt med dersom vi for eksempel skal meditere eller drive med yoga. På en annen side så kan du også bruke musikk til å gire deg selv opp betraktelig dersom du skal drive med noe tungt eller eksplosivt i treningssalen. Dette er eksempler på hvordan vi kan bruke musikk til vår fordel.

Følelser og reaksjonen

Musikk kan faktisk forsterke følelser som vi allerede har. Det kan også skape nye følelser som vi kanskje har lyst å oppleve. Det som er fantastisk med musikk er at vi kan bruke det til å forsterke opplevelser og historier som vi mennesker opplever. Det er noe med musikken som får oss mennesker til å reagere på en følelsesmessig måte. På denne måten så kan vi faktisk bruke er musikk til praktiske formål.

På mange måter så er musikk en type kunst som kan treffe oss rett i hjertet uten å forklare direkte hva situasjonen handler om. Når vi bruker lyrikk og poesi sammen med melodier og rytmer så kan vi skaffe en så mektig følelse at mange av oss faktisk er helt avhengige av musikk. På mange måter så er det faktisk som et slags dop, med tanke på at utsettelse for dette skaper en reaksjon i hjernen vår.