Det er jo mange som sier at musikk er som balsam for sjelen, men visste du at det finnes flere helsefordeler både med det å høre og drive med musikk? I denne artikkelen er det dette vi skal gå nærmere inn på.

Spille musikk

Det å spille musikk, altså at du spiller et instrument eller lærer deg et instrument har utrolige fordeler for hjernehelsen vår. Det har blitt bevist at det skjer endringer i hjernen når man spiller piano. Det har blitt forsket på i mange scenarioer og har vist seg å ha god kognitiv effekt.

Det å spille et instrument gjør også at dine koordinasjonsevner blir bedre og at det er lettere for deg å fokusere på ting. Det å for eksempel lære seg å lese noter kan ta veldig lang tid, men du får utrolig mye igjen for det.

Endorfiner

Det å høre på musikk som man liker, gjør at endorfiner utløses i kroppen. Dette gjør at du føler deg gladere og mer fornøyd. Du kjenner vel til det at sanger kan endre humøret ditt?

Det at man får lyst til å danse når man hører på musikk er også en utrolig stor helsefordel, for all bevegelse du kan gjøre forbedrer kroppens helse.

Vi anbefaler deg at du sjekker ut hvor mange ulike helsefordeler det har å drive med eller høre på musikk. Kanskje du har en sykdom eller en annen plage som du kan forbedre med musikk? Visste du forresten at det å høre på klassisk musikk kan gjøre at pasienter som har epilepsi får mindre anfall? Det synes vi er ganske vilt å tenke på. Musikk har faktisk en utrolig stor innvirkning på hjernen vår, en innvirkning vi mener at det er viktig å ta på alvor.

Hvordan forbedrer musikk din egen helse?