Vi er ofte vant med å høre på de samme type sangene, de samme type artistene. Ikke blir vi lei for en god stund, og det faller helt naturlig for oss. For hva er poenget med å lytte til andre ulike sjangere hvis man bare kan forholde seg til det man er vant med? Sant, det er absolutt ikke nødvendig å sjekke ut noe nytt for å ha en fin musikkopplevelse, men tenk hvor mye mer spennende det kunne vært.

Majoriteten av musikkelskere setter bare en til tre musikktyper de varier mellom på replay. Spørsmålet blir da, hva er det morsomme med det? Jorda er en verden fylt med kreative personer som både skriver, spiller, synger og produserer sin musikk for verden å se, og sannheten er at det nesten blir en bjørnetjeneste å ikke forsøke å lytte i noen minutter. Mye kan virke likt, men få er 100 prosent like. Vær annerledes, om det så er med åpenheten din for musikk eller hva du faktisk lytter på. Se artister du tror ikke passer deg, sanger du feide bort i fortiden, fordi som alderen forandrer seg endrer en del av oss musikksmak.

Denne ideen er kanskje en smule mot sin hensikt, men har du tenkt at ved å utvide smaken din kan du følge trendbølgene som kommer og går? En gang i tiden var det gutter som måtte kastrere seg for å synge i kirken, i dag er det mange menn og kvinner som lever på sjokk verdi og ved å spille inn generisk pop. I moteverdenen har vi Tendly, og i musikkverdenen har vi elektronisk musikk og K-pop som kan være store trendsettere i framtiden. Vi har alle hørt om de store epokene om rock n roll og blues som hver eneste ungdom lyttet til før, men en ting varer ikke for alltid!

Går du ned i kaninhullet kan du finne noen skikkelige merkelige musikere og komposisjoner. I rap-verdenen kan man se “mainstream”-artister som Kanye West og Tyler, The Creator gå utenfor komfortsonen, samtidig som pop-musikken begynner å utvide seg mer. Kanskje finner du noen helt spesielle juveler, som du ikke en gang visste eksisterte før nå. Eksisterende, men allikevel uoppdaget musikksjangere som elektro, J-pop, og andre fusjoner av forskjellige musikkstiler kan åpne en vakker, ny vei for deg.

Det kan godt være mer tradisjonelle artister som James Brown, Elvis, Bob Dylan eller Madonna du burde heller høre på hvis du aldri har sjekket dem ut. Muligens gjør det deg mindre irritert når du må være i et teater som har opera eller en bar som kun spiller jazz, fordi å være mindre kresen for annen musikk gjør menneske rundt deg mer lykkelige. Man må nødvendigvis ikke like alle sjangere, alle artister, men å være åpen for ekspirasjoner, lyder og metoder skader ingen.