De fleste mennesker verden over hører på musikk, enten av den ene formen eller den andre. Musikk kommer i utallige mange ulike varianter, og mange av variantene har kulturelle røtter langt tilbake i tid. Så lenge mennesket har eksistert, har det hatt mulighet til å lage lyder og melodier med forskjellige redskaper. Trommer er ett eksempel på et instrument som har eksistert i lang tid.

Siden de første sivilisasjonene har mennesker brukt musikk av ulikt slag som en del av fester og seremonier. I alle deler av verden vil man finne arkeologiske funn av instrumenter som ble brukt før i tiden. I oldtiden har man funnet forskjellige blåse- og strengeinstrumenter, og dagens instrumenter er moderne versjoner av de mennesker brukte tidligere.

Musikk er fortsatt en del av fest og seremonier. Ved for eksempel offentlige høytider, som feiring av 17. mai i Norge, vil man høre trommer, trompeter, saksofoner osv. nesten overalt man går. Musikk setter en helt egen stemning over en begivenhet, og for mange bringer det frem en følelse av glede og harmoni.

For mange er musikk mye mer enn noe man bare hører på i bakgrunnen, og valg av artist og sang betyr mer enn man skulle tro. Musikk er for mange en lidenskap og hobby. Det er en del av hverdag og livet som alt annet man gjør hver eneste dag. Det finnes mange som selv spiller instrumenter, og selv om ikke alle kan bli verdenskjente og leve av det man skaper, er det likevel en hobby som for mange betyr mer enn selve livet.

Musikk er en veldig stor del av nordmenns hverdag. Det er ikke alltid noe man tenker over, men nesten overalt man ferdes vil man høre musikk, enten via radio eller via strømmetjenester. Når man er på shopping vil de fleste butikker spille musikk over høyttaleranlegget, er man hos tannlegen vil man kanskje høre radio som spiller musikk, eller om man tar taxi vil også Radioen være på og spille musikk fra alle sjangere.

Det finnes veldig mange musikksjangere, og det skal godt gjøre å ikke finne noe man liker. Det produseres enorme mengder med musikk hver eneste dag, og nesten alt kan man finne enten via nettet eller om man går til platebutikker som fortsatt finnes.

De fleste mennesker bruker i dag strømmetjenester for å høre på musikk. Dette har ført til at man kan ha med seg musikken overalt man ferdes, og man kan enkelt finne alt man leter etter ved hjelp av et enkelt tastetrykk. Man har ikke lenger behov for mye utstyr og plass for å kunne høre på musikk over et anlegg av god kvalitet, produsenter av slike anlegg arbeider hele tiden for å komme med nye løsninger, og for å gjøre de så kompakte og brukervennlige som mulig.